Det store spørgsmål: Android eller iOS?

Når du i dag skal hente apps, så er der i udgangspunktet kun to platforme du kan gøre det på, og dermed vælge imellem: Android og iOS. Der har været, og er til dels også stadig, andre platforme, hvor apps kan downloades, men netop Android og iOS sidder nu så tungt på app-tronen, at de mere eller mindre er uden konkurrence.

Microsoft forsøgte i årevis, med varierende succes, at indtræde på mobilscenen med deres Windows Phone styresystem, og Huawei og Samsung har også forsøgt sig med diverse systemer. I dag er der dog ingen tvivl om, at Android med sine 86,2% af markedet i 2018, og iOS med godt 12,9%, er de store spillere på markedet. Derfor er det store spørgsmål for dig: på hvilken platform skal du hente dine mobile apps – Android eller iOS?

Et spørgsmål om smag og behag

Langt hen ad vejen er det et spørgsmål om smag og behag, hvor man vælger at hente sine apps. Vælger man iOS som sin foretrukne app-platform, så skal man ud og investere i en iPhone. Det er nemlig udelukkende på denne mobil, at man kan bruge iOS-apps.

Vælger man i stedet Android-apps, så er der en del flere valg på hylderne. Her er der nemlig mobiler at vælge imellem fra et væld af forskellige producenter. De mest populære brands i Danmark er Samsung, Huawei og OnePlus.

Funktionerne minder efterhånden meget om hinanden

De to store platforme kæmper kontinuerligt mod hinanden om kundernes gunst. I denne proces er der efterhånden sket det, at brugerfladerne og mulighederne efterhånden minder meget om hinanden. Der er således ikke den helt vilde forskel på en iPhones startskærm og en Androids ditto.

Der hvor der dog alligevel er lidt forskelligheder, er de eksklusive apps og services, som de forskellige producenter udvikler. På iPhone kan du f.eks. benytte en række apps og services, som ikke kan benyttes andre steder. Det samme gør sig gældende hos blandt andet Samsung.